Webshop
Exclusief topSlijter
Aanbieding
Camus Ile de Re Fine Island Cognac
Jaarwijn
Bier van de maand
Wijn van de maand
Malt van de maand
Rum van de maand
De vijf generaties van de Camus familie zijn niet alleen gepassioneerde wijnbouwers, maar zijn tevens de beste ambassadeurs van cognac. Zij hebben de uitzonderlijke expertise van het creëren van elegante cognacs doorgegeven van vader op zoon. Vandaag de dag wordt Maison Camus gerund door Cyril Camus; hij bewaakt het volledige productieproces van Camus Cognac.
Onder de aanduiding Camus Elegance produceert men de klassieke cognacs gemaakt van druiven uit de beste delen van de Cognac-streek, zoals de Grande et Petite Champagne en de Fines et Bons Bois.
Sinds 1909 heeft het gebied 'Cognac' een beschermde status. De grenzen zijn duidelijk omschreven en ook het gebruik van de druivensoorten is bepaald. Wat niet iedereen weet, is dat het eiland Ile de Ré eveneens tot het Cognac-gebied behoort. Op het eiland zijn zo’n 300 hectaren Bois à Terroir wijngaarden, die al sinds mensenheugenis bewerkt worden door Rétais, de inwoners van het eiland. De wijngaarden zijn aangeplant met de Ugni Blanc. Deze druif geeft de wijn een hoge zuurgraad en een betrekkelijk laag alcoholgehalte. De bodem is zandig en zilt en omdat de wijngaarden worden bemest met zeewier ontstaat er een uniek product. Het klimaat is ideaal: de winters zijn mild en de zomers koel door de invloed van de Atlantische Oceaan. Dit heeft uiteindelijk ook invloed op de cognac zelf, net zoals dat het geval is bij de malt whisky’s van Islay. Na de distillatie wordt de cognac op vaten van 200 liter gebracht om op het eiland te rijpen. Camus is het enige Cognac-huis dat onder de subnaam Ile de Ré cognacs produceert.
Camus Ile de Ré komt het best tot z’n recht in een tulpglas, desgewenst met een scheutje water of on-the rocks. Een cognac voor de consument van vandaag!
Onder de aanduiding Camus Elegance produceert men de klassieke cognacs gemaakt van druiven uit de beste delen van de Cognac-streek, zoals de Grande et Petite Champagne en de Fines et Bons Bois.
Sinds 1909 heeft het gebied 'Cognac' een beschermde status. De grenzen zijn duidelijk omschreven en ook het gebruik van de druivensoorten is bepaald. Wat niet iedereen weet, is dat het eiland Ile de Ré eveneens tot het Cognac-gebied behoort. Op het eiland zijn zo’n 300 hectaren Bois à Terroir wijngaarden, die al sinds mensenheugenis bewerkt worden door Rétais, de inwoners van het eiland. De wijngaarden zijn aangeplant met de Ugni Blanc. Deze druif geeft de wijn een hoge zuurgraad en een betrekkelijk laag alcoholgehalte. De bodem is zandig en zilt en omdat de wijngaarden worden bemest met zeewier ontstaat er een uniek product. Het klimaat is ideaal: de winters zijn mild en de zomers koel door de invloed van de Atlantische Oceaan. Dit heeft uiteindelijk ook invloed op de cognac zelf, net zoals dat het geval is bij de malt whisky’s van Islay. Na de distillatie wordt de cognac op vaten van 200 liter gebracht om op het eiland te rijpen. Camus is het enige Cognac-huis dat onder de subnaam Ile de Ré cognacs produceert.
Camus Ile de Ré komt het best tot z’n recht in een tulpglas, desgewenst met een scheutje water of on-the rocks. Een cognac voor de consument van vandaag!
Ile de Re is een eiland aan de westkust van Frankrijk en is onderdeel van de Charente, het gebied waar de cognac vandaan komt. De ligging zorgt voor een bijzonder cognac, met een unieke ziltige smaak.
Cognac is een distillaat van druiven. Na de distillatie wordt de 'wijn' gelagerd op eikenhouten fusten die afkomstig moeten zijn uit de Limousin.
Cognac is een distillaat van druiven. Na de distillatie wordt de 'wijn' gelagerd op eikenhouten fusten die afkomstig moeten zijn uit de Limousin.
€ 33.05
Bottle
Stock amount: 1
Product Information
- Origin
- France
- Volume
- 70 CL
- Alc.Vol.
- 40% vol
- Type cognac
- Cognac VSOP
- Taste
- Duidelijk de zoetheid van vanille met iets zoute ondertonen.
- Finish
- Aangenaam warm en niet te lang durend.
- Serve
- Gebruik deze cognac bij het gourmetten. Dip een stukje rundvlees kort in de cognac alvorens deze in het pannetje of op de bakplaat te leggen, een ware smaaksensatie.