Webshop
Exclusief topSlijter
Aanbieding
Val-Dieu Triple
Jaarwijn
Bier van de maand
Wijn van de maand
Malt van de maand
Rum van de maand
De abdij van Val-Dieu werd in 1216 opgebouwd door de monniken van de Cisterciënzerorde, die op zoek waren naar een onbewoonde vallei met een waterweg om hun landbouw- en brouwactiviteiten in alle rust te beoefenen. De Cisterciënzerorde is bekend over de hele wereld vanwege hun brouwkunsten en de monniken van Val-Dieu waren geen uitzondering op die regel.
Door onder andere vernielingen, brand en uitzetting ten tijde van Napoleon, hebben de monniken niet altijd de gelegenheid gehad om uit te breiden en het bier dat ze brouwden aan een groter publiek te introduceren. Pas sinds 1997 is het ambachtelijke bier bereikbaar voor het grote publiek, gebrouwen vanuit de vroegere boerderij die bij de abdij hoort. De abdij is gelegen in Aubel in België op slechts enkele kilometers van de Nederlandse grens.
Door onder andere vernielingen, brand en uitzetting ten tijde van Napoleon, hebben de monniken niet altijd de gelegenheid gehad om uit te breiden en het bier dat ze brouwden aan een groter publiek te introduceren. Pas sinds 1997 is het ambachtelijke bier bereikbaar voor het grote publiek, gebrouwen vanuit de vroegere boerderij die bij de abdij hoort. De abdij is gelegen in Aubel in België op slechts enkele kilometers van de Nederlandse grens.
De Val-Dieu Triple is een resultaat van een lange gisting, nauwgezet gevolgd door de brouwmeester. De diepe nog zachte bitterheid verstoort de ontdekking van zijn componenten niet. De smaak van hop is nadrukkelijk aanwezig, het is natuurlijk gearomatiseerd en gaat gepaard met een subtiele alcoholische afdronk. Val-Dieu Triple gaat harmonieus samen met verfijnde harde en zachte kazen en delicate vleesgerechten
€ 1.86
Bottle
Stock amount: 991
Product Information
- Origin
- Belgium
- Volume
- 33 CL
- Alc.Vol.
- 9% vol