Webshop
Exclusief topSlijter
Aanbieding
Inchgower 14 Years Old Speyside Single Maltwhisky
Jaarwijn
Bier van de maand
Wijn van de maand
Malt van de maand
Rum van de maand
Er wordt slechts weinig Inchgower als single malt gebotteld. Deze 14 jaar oude is gebotteld onder het Flora & Fauna-label. Na de introductie van de Classic Malts-serie in 1988, besloot het toenmalige UDV, inmiddels Diageo, dat ook de andere distilleerderijen van de groep het waard waren om als single malt te bottelen. Het resultaat was in 1992 de Flora & Fauna-serie. De naam werd bedacht door wijlen Michael Jackson. Naar verluidt is de serie in 2010 beëindigd, maar een aantal bottelingen, zoals deze Inchgower, is nog steeds verkrijgbaar. Het etiket toont een scholekster, een vogel die veel voorkomt aan het kustgedeelte waar Inchgower ligt.
De distilleerderij van Inchgower is in het noordoosten van de Speyside gelegen, aan de kust, even ten zuiden van de plaats Buckie. De naam Inchgower is afkomstig uit de omgeving, waar de distilleerderij zich bevindt. "Gower" heeft in het Schots de betekenis van "tuin". De distilleerderij (uitgesproken als "inskauwer") werd in het jaar 1871 gebouwd door Alexander Wilson, een neef van de oorspronkelijke oprichter. Hij verplaatste de oorspronkelijke distilleerderij van zijn oom, die gelegen was in de plaats Lintmill (ten zuiden van Cullen) naar de huidige plaats. Deze verhuizing kwam tot stand, daar de landeigenaars de huur van het land waar de oorspronkelijke distilleerderij op stond wilden verdubbelen. De nieuwe plek van de distilleerderij was goed uitgezocht, er was een goede waterbron voor het brouwen en een beek voor het koelwater in de directe omgeving, die nu nog steeds gebruikt worden. De vernieuwde distilleerderij werd in 1871 afgebouwd en was destijds een model distilleerderij, met complete kuiperij en smederij en ook een timmerbedrijf. In 1930 werd Inchgower overgenomen door het stadsbestuur van Buckie en in 1936 werd de distilleerderij door Arthur Bell overgenomen. De nieuwe eigenaren verbouwden in 1966 de distilleerderij, het aantal stills werd verdubbeld en de moutvloeren werden niet meer gebruikt, men ging deze als warehouses gebruiken. Er staan nu in het stillhouse twee wash stills en twee spirit stills, die met stoom verhit worden. Men gebruikt bij Inchgower voor de vergisting zes washbacks, gemaakt van Oregon pine. Voor de rijping worden zowel bourbon- als refill sherryvaten gebruikt. Het water voor het brouwen komt van een bron die in de Hill of Menduff ligt. Het koelwater haalt men nog steeds uit de langs de distilleerderij stromende Burn of Buckie. Van de totale productie wordt slechts 1 tot 2 procent als single malt gebotteld.
De distilleerderij van Inchgower is in het noordoosten van de Speyside gelegen, aan de kust, even ten zuiden van de plaats Buckie. De naam Inchgower is afkomstig uit de omgeving, waar de distilleerderij zich bevindt. "Gower" heeft in het Schots de betekenis van "tuin". De distilleerderij (uitgesproken als "inskauwer") werd in het jaar 1871 gebouwd door Alexander Wilson, een neef van de oorspronkelijke oprichter. Hij verplaatste de oorspronkelijke distilleerderij van zijn oom, die gelegen was in de plaats Lintmill (ten zuiden van Cullen) naar de huidige plaats. Deze verhuizing kwam tot stand, daar de landeigenaars de huur van het land waar de oorspronkelijke distilleerderij op stond wilden verdubbelen. De nieuwe plek van de distilleerderij was goed uitgezocht, er was een goede waterbron voor het brouwen en een beek voor het koelwater in de directe omgeving, die nu nog steeds gebruikt worden. De vernieuwde distilleerderij werd in 1871 afgebouwd en was destijds een model distilleerderij, met complete kuiperij en smederij en ook een timmerbedrijf. In 1930 werd Inchgower overgenomen door het stadsbestuur van Buckie en in 1936 werd de distilleerderij door Arthur Bell overgenomen. De nieuwe eigenaren verbouwden in 1966 de distilleerderij, het aantal stills werd verdubbeld en de moutvloeren werden niet meer gebruikt, men ging deze als warehouses gebruiken. Er staan nu in het stillhouse twee wash stills en twee spirit stills, die met stoom verhit worden. Men gebruikt bij Inchgower voor de vergisting zes washbacks, gemaakt van Oregon pine. Voor de rijping worden zowel bourbon- als refill sherryvaten gebruikt. Het water voor het brouwen komt van een bron die in de Hill of Menduff ligt. Het koelwater haalt men nog steeds uit de langs de distilleerderij stromende Burn of Buckie. Van de totale productie wordt slechts 1 tot 2 procent als single malt gebotteld.
.
€ 49.58
Bottle
Stock amount: 4
Product Information
- Origin
- Scotland
- Region
- Highlands
- Volume
- 70 CL
- Alc.Vol.
- 43% vol
- Type whisky
- Single Malt
- Type of taste Whisky
- Mild & Soft
- Taste
- Net zo fris als de neus, aangevuld met een licht parfum van jasmijn en wat zoete kruidigheid van stemgember.
- Finish
- Schone, subtiele afdronk.