Age check

We always ask for your age, in stores and also online. Are you 18 or older?

T Bockje
Brink 2
7437 AM BATHMEN

Opening hours

Mon: winkel gesloten / shop closed
Tue: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Wed: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Thu: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Fri: 09.00-12.30 & 13.30-20.00
Sat: 09.00 - 17.00
Sun: winkel gesloten / shop closed

't Bockje úw topSlijter 100% craftsmanship

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Nomad Outland

Nomad Outland
Nomad is geen Scotch Whisky in de wettelijke zin van het woord. Hij wordt wel in Schotland gedistilleerd, gerijpt en geblend, maar wordt vervolgens voor een finish en botteling naar Spanje verscheept. Vandaar de betiteling “outland”. De whisky is samengesteld uit 25 single malts en zes grain whisky’s. Na een eerste rijping van vijf tot acht jaar op bourbonvaten worden de whisky’s geblend en deze blend rijpt nog drie jaar op oloroso sherry butts. Hierna volgt transport naar Spanje waar de whisky een finish van minstens twaalf maanden op Pedro Ximénez vaten krijgt. Het resultaat is een zacht zoete whisky, gebotteld op een sterkte van 41.3%, waarin zowel het Schotse als het Spaanse karakter prachtig tot uiting komt.
De eerste versie van Nomad whisky werd uitgebracht in 2014. De whisky is het resultaat van de samenwerking tussen twee legendarische blenders: Richard “The Nose” Patterson van Whyte & Mackay en master distiller Antonio Flores van Gonzalez Byass. Na een jaar lang experimenteren met verschillende sherryvaten (fino, oloroso en Pedro Ximénez) werd voor de definitieve versie uiteindelijk gekozen voor Pedro Ximénez vaten. Na distillatie, blenden en de eerste rijping in Schotland wordt de whisky naar de kelders van Gonzalez Byass in San Fernando in het Spaanse Andalusië vervoerd voor de finish en de uiteindelijke botteling.
€ 28.92
Bottle
Stock amount: 4
In shopping cart

Product Information

Origin
Scotland
Volume
70 CL
Alc.Vol.
41.3% vol
Type whisky
Other
Taste
Romig en zoet met tonen van krentjes en rozijnen, gedroogd steenfruit, vanille, karamel, honing, noten en tropische specerijen.
Finish
Lang en verfijnd zoet met een mooie balans tussen de invloeden van de diverse vaten.
Post a review