Webshop
Exclusief topSlijter
Aanbieding
Boann Single Pot Still Madeira Cask
Jaarwijn
Bier van de maand
Wijn van de maand
Malt van de maand
Rum van de maand
Een nieuwe Dawn....
In eerste instantie gerijpt in ex-Bourbon vaten van de beroemde Brown Forman uit Kentucky en gemaakt van Amerikaans eiken van 200 ltr (Quercus Alba) met een zware verkoling.
We hebben deze vaten gevuld met een gemengde mash bill Single Pot Still distillaat dat gemoute gerst, ongemoute gerst, haver en rogge bevatte. Al deze granen zijn Iers en worden lokaal verbouwd.
In samenwerking met het beroemde Madeirahuis Justino's hebben we een aantal van hun beste vintage Madeira vaten van Tinta Negro (1998 & 2000), Boal (1999) en Sercial (1999, 2000 & 2006) Madeira Colheita wijn single varietals. We kregen toegang tot deze vaten door een vriendschap die is ontstaan uit een eerdere speciale samenwerking.
De wijnen zijn verrijkt en hebben het canteiro-proces ondergaan, waarbij de wijn in vaten wordt gerijpt met natuurlijk hoge temperaturen in de vatenopslagruimte, een nabootsing van de maritieme rijping op zeereizen uit het verleden op de Portugese galjoenen uit de middeleeuwen.
Alle vaten waren formeel 350ltr Cognac vaten gemaakt van (Quercus Robur) Frans Eiken. Deze Madeira-wijnen varieerden van zoet tot medium tot droog en boden een grote diepte en breedte van het terroir van het vulkanische eiland Madeira.
In eerste instantie gerijpt in ex-Bourbon vaten van de beroemde Brown Forman uit Kentucky en gemaakt van Amerikaans eiken van 200 ltr (Quercus Alba) met een zware verkoling.
We hebben deze vaten gevuld met een gemengde mash bill Single Pot Still distillaat dat gemoute gerst, ongemoute gerst, haver en rogge bevatte. Al deze granen zijn Iers en worden lokaal verbouwd.
In samenwerking met het beroemde Madeirahuis Justino's hebben we een aantal van hun beste vintage Madeira vaten van Tinta Negro (1998 & 2000), Boal (1999) en Sercial (1999, 2000 & 2006) Madeira Colheita wijn single varietals. We kregen toegang tot deze vaten door een vriendschap die is ontstaan uit een eerdere speciale samenwerking.
De wijnen zijn verrijkt en hebben het canteiro-proces ondergaan, waarbij de wijn in vaten wordt gerijpt met natuurlijk hoge temperaturen in de vatenopslagruimte, een nabootsing van de maritieme rijping op zeereizen uit het verleden op de Portugese galjoenen uit de middeleeuwen.
Alle vaten waren formeel 350ltr Cognac vaten gemaakt van (Quercus Robur) Frans Eiken. Deze Madeira-wijnen varieerden van zoet tot medium tot droog en boden een grote diepte en breedte van het terroir van het vulkanische eiland Madeira.
€ 55.36
Bottle
Stock amount: 11
Product Information
- Origin
- Ireland
- Volume
- 70 CL
- Alc.Vol.
- 47% vol