Webshop
Exclusief topSlijter
Aanbieding
Tarapacá Reserva Carmenère
Jaarwijn
Bier van de maand
Wijn van de maand
Malt van de maand
Rum van de maand
Tarapacá heeft verschillende manieren van wijnmaken. In deze serie zijn de wijnen geconcentreerd en krachtig en worden de karakteristieken van de druif ondersteund met een mooie geïntegreerde houttoets.
De Carmenere uit de Maipo vallei is de moeilijkste druif die elk jaar andere wijnen kan geven. Meestal is geeft de Carmenère druif zwoele, koffiekaramel achtige wijnen met daarin iets van paprika tonen. Ze word op roestvrijstalen vaten vergist en vervolgens gerijpt op kleine franse houten vaten waardoor de wijn extra verleidelijke aroma’s meekrijgt.
Om de wijn nog net iets sprekender te maken voegt de wijnmaker soms een paar procent Cabernet Sauvignon toe. Dat is misschien net waarom deze Carmenère zo’n succes is.
De Carmenere uit de Maipo vallei is de moeilijkste druif die elk jaar andere wijnen kan geven. Meestal is geeft de Carmenère druif zwoele, koffiekaramel achtige wijnen met daarin iets van paprika tonen. Ze word op roestvrijstalen vaten vergist en vervolgens gerijpt op kleine franse houten vaten waardoor de wijn extra verleidelijke aroma’s meekrijgt.
Om de wijn nog net iets sprekender te maken voegt de wijnmaker soms een paar procent Cabernet Sauvignon toe. Dat is misschien net waarom deze Carmenère zo’n succes is.
Carmenère druif
Medio jaren ’90 in Chili herontdekt ras.
Carmenère stond ooit op grote schaal aangeplant in Bordeaux en werd van daar uit eind 19e eeuw naar Chili gebracht. In Bordeaux werd hij weggevaagd door de phylloxera en vanwege zijn structurele gevoeligheid voor ziekten niet meer heraangeplant.
In Chili is de carmère lange tijd aangezien voor merlot, hoewel het om twee rassen gaat met nogal verschillende eigenschappen. Na aanvankelijke aarzeling is carmenère nu ‘hot’ in Chili en min of meer uitgegroeid tot ‘nationale druif’.
Intense rode kleur en aroma van zoete fruit, pruimen en iets caramelachtigs dat doet denken aan gebrande koffie. In de smaak stevig, vol, met een peperachtig, paprika aroma. Wel lekker doordrinkbaar.
Medio jaren ’90 in Chili herontdekt ras.
Carmenère stond ooit op grote schaal aangeplant in Bordeaux en werd van daar uit eind 19e eeuw naar Chili gebracht. In Bordeaux werd hij weggevaagd door de phylloxera en vanwege zijn structurele gevoeligheid voor ziekten niet meer heraangeplant.
In Chili is de carmère lange tijd aangezien voor merlot, hoewel het om twee rassen gaat met nogal verschillende eigenschappen. Na aanvankelijke aarzeling is carmenère nu ‘hot’ in Chili en min of meer uitgegroeid tot ‘nationale druif’.
Intense rode kleur en aroma van zoete fruit, pruimen en iets caramelachtigs dat doet denken aan gebrande koffie. In de smaak stevig, vol, met een peperachtig, paprika aroma. Wel lekker doordrinkbaar.
€ 9.08
Bottle
Stock amount: 999
6 halen = 5 betalen
Product Information
- Origin
- Chili
- Volume
- 75 CL
- Alc.Vol.
- 13.5% vol
- Type wine
- Red
- Type of taste Wine
- Strong & Spicy
- Pairing
- BBQ of kruidige gerechten bijvoorbeeld herfst gerechten