Age check

We always ask for your age, in stores and also online. Are you 18 or older?

T Bockje
Brink 2
7437 AM BATHMEN

Opening hours

Mon: winkel gesloten / shop closed
Tue: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Wed: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Thu: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Fri: 09.00-12.30 & 13.30-20.00
Sat: 09.00 - 17.00
Sun: winkel gesloten / shop closed

't Bockje úw topSlijter 100% craftsmanship

Webshop

You are here:
't Bockje Bathmen
Wine
Exclusief topSlijter
Aanbieding

La Sirene De Giscours Margaux 2016

La Sirene De Giscours Margaux 2016
Château de Giscours La Sirène de Giscours Margaux 2016 Giscours heeft een zeer rijk en oude geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw. In 1552 kocht Pierre de Lhomme, een rijke lakenfabrikant uit Bordeaux, het adellijk huis van "Guyscoutz", omgeven door een ruim gebied, en plantte hij de eerste wijnstokken. Het wijnavontuur begon en de opvolgers van deze rijke koopman wisten op hun beurt hun bijdrage te leveren aan fantastische gebouw. Het is in de 19e eeuw dat Giscours opgewaardeerd wordt: de transformatie van het kasteel naar een neoklassieke paleis, de bouw van een park met zeldzame gewassen aangelegd door landschapsarchitect Eugène Bülher, de modernisering van de productieapparaten samen met de bouw van immens grote gebouwen zoals de beroemde "Ferme Suzanne". Sinds 1995 hervat Eric Albada Jelgersma, een Nederlands zakenman, de werkzaamheden en is hij bezig met een restauratie van de wijngaarden en zorgvuldige renovatie van de gebouwen om opnieuw statigheid te geven aan deze 3e Grand Cru Classé. 60% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 5% Cabernet Franc en 3% Petit Verdot. Diepe lagen grindzand uit de Garonnestreek en zand afkomstig van glaciale bekkens. Vinificatie in betonnen en inoxen vaten via warmteregeling (26 à 28°C). Roeren of overpompen in functie van de partij en gisting gedurende 18 à 24 dagen. Pneumatische persing (horizontaal) en mechanische persing (verticaal). Rijping gebeurt in Franse eiken vaten (met een fijne korrel en medium geroosterd), 20% nieuwe en 80% gebruikte, gedurende 12 maanden. Soutirage (overhevelen van de wijn) elke 3 maanden en klaring van de wijn met ei-albumine. 2016: Robert Parker 87-89 punten.
€ 41.31
Bottle
Stock amount: 6
In shopping cart

Product Information

Origin
France
Volume
75 CL
Alc.Vol.
13% vol
Post a review