Webshop
Exclusief topSlijter
Aanbieding
Domaines Ott Château de Selle Coeur de Grain Rosé
Jaarwijn
Bier van de maand
Wijn van de maand
Malt van de maand
Rum van de maand
Waarschijnlijk internationaal gezien de meest fameuze rosé. Uitgeroepen door het fameuze blad “Decanter” tot de beste producent van rosé ter wereld. Het domein omvat 53ha waarvan er slechts 40 beplant zijn met wijngaarden. Het domein is ideaal gelegen op een terras van leisteen dat neerduikt naar de Middellandse Zee in de buurt van Brégançon. Het domein dateert uit de 18de eeuw en is sinds 1936 eigendom van de familie Ott.
Château de Selle heeft 140 hectare grond, waarvan 64 hectare beplant is met druivenstokken. De ondergrond van de wijngaarden is voor de beplanting machinaal bewerkt, zodat stenen, klei en kalk in een juiste hoeveelheid zijn vermengd. De oogst wordt met de hand geplukt. Zowel tijdens het oogsten als daarna vindt een strenge selectie plaats van de druiven. De gisting vindt plaats op edelstaal, waarna gedurende 6 – 9 maanden een rijping plaats vindt op eiken vaten. De wijn wordt in het voorjaar gebotteld.. Men werkt hier zonder gebruik te maken van gif of kunstmest.
De Chateau de Selle is een blend van Cabernet Sauvignon, Grenache, Cinsault en Syrah. De Cabernet Sauvignon zorgt voor complexiteit, elegantie en kracht, de Grenache voegt warmte toe aan de wijn, de Cinsault zorgt voor finesse en body en de Syrah rond de wijn af en geeft kleur. Deze combinatie maakt een smaak die de finesse van het land samenbrengt, rond, fruitig en fris.
In het glas heeft deze rosé een prachtige bleek roze kleur met gouden reflecties.. In de neus ruiken we mooie tonen van perzik, limoen en hinten van kaneel en vanille. In de mond is er een zeer goed evenwicht tussen frisheid en levendigheid. Kan nu al gedronken worden maar kan ook zonder problemen vijf jaar bewaard worden en dat maakt de Ott wijnen zo uniek. Ongekend verfijnd.
Château de Selle heeft 140 hectare grond, waarvan 64 hectare beplant is met druivenstokken. De ondergrond van de wijngaarden is voor de beplanting machinaal bewerkt, zodat stenen, klei en kalk in een juiste hoeveelheid zijn vermengd. De oogst wordt met de hand geplukt. Zowel tijdens het oogsten als daarna vindt een strenge selectie plaats van de druiven. De gisting vindt plaats op edelstaal, waarna gedurende 6 – 9 maanden een rijping plaats vindt op eiken vaten. De wijn wordt in het voorjaar gebotteld.. Men werkt hier zonder gebruik te maken van gif of kunstmest.
De Chateau de Selle is een blend van Cabernet Sauvignon, Grenache, Cinsault en Syrah. De Cabernet Sauvignon zorgt voor complexiteit, elegantie en kracht, de Grenache voegt warmte toe aan de wijn, de Cinsault zorgt voor finesse en body en de Syrah rond de wijn af en geeft kleur. Deze combinatie maakt een smaak die de finesse van het land samenbrengt, rond, fruitig en fris.
In het glas heeft deze rosé een prachtige bleek roze kleur met gouden reflecties.. In de neus ruiken we mooie tonen van perzik, limoen en hinten van kaneel en vanille. In de mond is er een zeer goed evenwicht tussen frisheid en levendigheid. Kan nu al gedronken worden maar kan ook zonder problemen vijf jaar bewaard worden en dat maakt de Ott wijnen zo uniek. Ongekend verfijnd.
€ 28.92
Bottle
Stock amount: 6
Product Information
- Origin
- France
- Volume
- 75 CL
- Alc.Vol.
- 13.5% vol
- Type wine
- Rosé
- Type of taste Wine
- Fresh & Dry
- Taste
- De Cabernet Sauvignon zorgt voor complexiteit, elegantie en kracht, de Grenache voegt warmte toe aan de wijn, de Cinsault zorgt voor finesse en body en de Syrah rond de wijn af en geeft kleur. Deze combinatie maakt een smaak die de finesse van het land samenbrengt, rond, fruitig en fris.
- Pairing
- Een prima combinatie met schaal en schelpdieren, in dille gemarineerde zalm en varkensvlees
- Serve
- Serveer temperatuur 10 - 12°C