Age check

We always ask for your age, in stores and also online. Are you 18 or older?

T Bockje
Brink 2
7437 AM BATHMEN

Opening hours

Mon: winkel gesloten / shop closed
Tue: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Wed: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Thu: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Fri: 09.00-12.30 & 13.30-20.00
Sat: 09.00 - 17.00
Sun: winkel gesloten / shop closed

't Bockje úw topSlijter 100% craftsmanship

Webshop

You are here:
't Bockje Bathmen
Wine
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Pyros Appellation Chardonnay

Pyros Appellation Chardonnay
Het wijnhuis ligt in de Pedernal Valley, net iets boven Mendoza in Argentinië. Het unieke klimaat zorgt voor een uniek glas wijn, de wijngaarden van Pyros liggen namelijk op een hoogte van 1400 meter boven zee niveau. In een bijzondere valley waar vroeger een rivier stroomde. Een bijzonder vruchtbare grond. Er is hier een constante bries. In de Pedernal Valley zijn de nachten zeer koel en de middag uren heel warm door de ligging ten opzichte van de zon.


Herkomst
De wijngaarden liggen in Pedernal Valley op 1.300 meter boven zeeniveau, in een uniek terroir, ongerept en wild. De gemiddelde dagtemperaturen gedurende de tijd dat de druiven rijpen liggen tussen 15º en 20°C. De jaarlijkse neerslag is 150 mm met sneeuwval in de winter. De bodem is samengesteld uit mineralen zoals kalksteen en vuursteen, gecombineerd met delen van zand, slib en klei die in lagen zijn afgezet. Arme bodems hebben een optimale waterretentie en -verdeling met zeer goede drainage.
Vinificatie
Moderne vinificatie. Eikenhout: voor 30% van de wijn is 50% Amerikaans eikenhout gebruikt en 50% in Franse eikenhouten vaten.
€ 14.83 € 12.39
Bottle
Stock amount: 1000
Wijnkring Magazine 5
In shopping cart

Product Information

Origin
Argentina
Region
San Juan
Volume
75 CL
Alc.Vol.
13% vol
Type wine
White
Type of taste Wine
Fruity & Soft
Taste
Het meest opvallend in de smaak zijn frisse zuren, kenmerkend voor druiven die groeien in een koel continentaal klimaat op 1.400 meter boven zeeniveau.
Pairing
Een goede begeleider van salades, voorgerechten met vis, witvlees,
gevogelte of kalfsvlees. Ook lekker bij romige kaassoorten
en witschimmelkazen.
Post a review