Fine Taste Good Living
Carajillo met Carlos III Brandy
Het productieproces van de Carlos III Brandy begint met een zorgvuldige selectie van wijnen die worden gedistilleerd in de eigen distilleerderij. De distilleerderij bestaat al sinds 1880. Door de jaren heen is het beste uit het verleden bewaard gebleven en zijn de moderne technieken waar wenselijk geïntegreerd.
Met speciale continues stills wordt rijke eaux-de-vie in verschillende stijlen geproduceerd. De rijping geschiedt in Amerikaanse eiken vaten, die eerder op smaak gebracht zijn met de eigen premium Sherries. Na 1 jaar rijping op het unieke en traditionele Solera-systeem, heeft de eaux-de-vie de range smaken en aroma's te pakken die harmoniëren en in balans zijn met de structuur en zo van Carlos III een heerlijke Brandy maakt.
Carajillo… Koffie met brandy
Carajillo is een drankje met een rijke geschiedenis en culturele betekenis. Hoewel de precieze oorsprong niet helemaal duidelijk is, heeft het drankje zich door de jaren heen ontwikkeld tot een veelzijdige en geliefde keuze. De drank is vooral populair als nagerecht of als verwarmend drankje op koude dagen, dus helemaal voor de koude januari-maand!
Hoe maken we dit dan?
Carajillo wordt traditioneel gemaakt met een sterke koffie zoals een espresso. De koffie gaat in een klein glas en wordt dan aangevuld met 50ml brandy. Een schijfje sinaasappel maakt het drankje helemaal af.
Een toefje slagroom is niet traditioneel maar er wel erg lekker op! Salud!