Webshop
Exclusief topSlijter
Aanbieding
Kopke Quinta Lobata Ruby
Jaarwijn
Bier van de maand
Wijn van de maand
Malt van de maand
Rum van de maand
Het Kopke porthuis is in 1638 door Cristiano Köpke opgericht en exporteert wijn en port over de gehele wereld. De Kopke Portkelders bevinden zich in de Entreposto de Gaia waar de meeste kelders al sinds eeuwen zijn gevestigd. Hier ligt de port onder de meest gunstige omstandigheden op traditionele houten vaten door de jaren heen langzaam en in stilte te rijpen. Port dankt zijn naam aan de havenstad Oporto en wordt geproduceerd in de Dourovallei waar de spectaculairste wijnlandschappen ter wereld liggen met honderden terraswijngaarden op zeer steile hellingen. ’s Zomers is het er uitzonderlijk heet, ’s winters ijskoud. De Dourovallei werd al in 1756 afgebakend en is daarmee het oudste gereglementeerde herkomstgebied ter wereld. Port is een versterkte wijn en heeft een relatief hoog alcoholpercentage. Dit komt doordat tijdens de gisting alcohol wordt toegevoegd, waardoor het gistproces stopt en de wijn zijn restsuikers behoudt. Port is een blend van meerdere druivensoorten. Door het verschil in mengen en samenstellen hiervan ontstaat een diversiteit aan stijlen en smaken. Er bestaat dus niet één soort port, maar een hele serie.
Kopke Ruby is een heerlijke jonge Port. De Port is donker robijn rood van kleur en heeft aroma's van rood fruit. In de smaak vind u pruimen, kersen en rijp sappig fruit terug. Al bij al is heet een heerlijk soepele en ronde port wat hem voor elke gelegenheid goed maakt. De port is goed te combineren met verschillende desserts voor bij ijs. Het beste is om de port op 16/18 graden te bewaren.
€ 10,74
Fles
Huidige voorraad: 995
Etiketinformatie
- Land van Herkomst
- Portugal
- Inhoud
- 75 CL
- Alcoholpercentage
- 19.5% vol
- Soort port
- Ruby
- Kleur
- Ruby
- Geur
- In de geur voert donker fruit de boventoon.
- Smaak
- De smaak van rijp sappig fruit is duidelijk herkenbaar en het mondgevoel ferm en krachtig.
- Afdronk
- Kruidige afdronk.
- Wijn-spijs
- Drinken als aperitief, bij een ijsdessert, aardbei- en yoghurtmousse of camembert met framboos en rozemarijn.
Reviews
Schrijf een reviewEr zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product