Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

T Bockje
Brink 2
7437 AM BATHMEN

Openingstijden

Ma: winkel gesloten / shop closed
Di: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Wo: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Do: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Vr: 09.00-12.30 & 13.30-20.00
Za: 09.00 - 17.00
Zo: winkel gesloten / shop closed

't Bockje úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Dopff au Moulin Pinot Blanc

(0,0 / 5)
Dopff au Moulin Pinot Blanc
De aspergewijn bij uitstek!
DOPFF "Au Moulin" maakt al sinds 1574 wijn in het pittoreske stadje Riquewihr en is daarmee één van de oudste familie-wijnbedrijven ter wereld.

Deze wijnen wordt gemaakt van druiven die door de familie zelf worden verbouwd of die afkomstig zijn van wijnboeren uit Riquewihr en omliggende dorpen, waarmee al vele jaren een hechte samenwerking bestaat.

De druiven worden met de hand geoogst en verzameld in kleine mandjes, zodat ze perfect intact blijven. Dan worden ze zo snel mogelijk bij het pershuis afgeleverd waar ze een zachte persing ondergaan in moderne pneumatische persen. Na een statische klaring loopt het sap af naar de roestvrijstalen vergistingstanks.

Na de vergisting laat men de jonge wijn op natuurlijke wijze bezinken en helder worden, om vervolgens na een lichte filtering in het voorjaar op fles te worden gebracht.

Deze Pinot Blanc is een lichte, frisse, droge witte wijn met een milde zuurgraad.
€ 9,50
Fles
Huidige voorraad: 998
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Frankrijk
Druivensoort
Pinot blanc en Auxerrois
Inhoud
75 CL
Alcoholpercentage
12.5% vol
Soort wijn
Wit
Kleur
jeugdig van kleur: bleekgeel met heldergroene reflecties
Geur
frisse, levendige geur, floraal (appelbloesem) en een discrete fruitigheid (witte wijngaardperzik, peer, meloen)
Smaak
soepel, fris en droog van smaak met aangename frisse vruchtenzuren
Wijn-spijs
heerlijk bij verse witte asperges, zoetwatervis, bij wit vlees (in het bijzonder bij gevogelte in een saus van witte wijn en room) en bij alle traditionele Elzasser voorgerechten, zoals uientaart, tarte flambée en slakken
Serveertip
bij voorkeur gekoeld serveren op 10 °C
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review