Webshop
Laurent Perrachon Morgon
Laurent en zijn zonen maken prachtige wijnen van de oogst van oude wijnstokken die gemiddeld tussen de 35 en 80 jaar oud zijn. De wijngaarden worden op een duurzame wijze bewerkt. Het gras mag blijven staan tussen de wijnstokken en de bodem wordt machinaal in plaats van chemisch behandeld. De huidige generatie kent ieder 'climat' (specifiek, kwalitatief terroir binnen een Cru du Beaujolais) op zijn duimpje, zodat ze iedere wijngaard met zijn eigen karakteristieken zo kunnen bewerken dat ze de mooiste wijnen opleveren. De gemiddelde opbrengst per hectare is 45 hl voor de standaard cru's die het domaine produceert, maar is veel lager voor de wijnen uit specifieke 'climats'.
Het proces van wijn maken toont veel gelijkenissen met het maken van een klassieke Bourgogne. Tussen de 25 en 100 procent van de druiven worden ontsteeld afhankelijk van het gewenste resultaat, behalve voor de Beaujolais AOC wijnen. Het domaine maakt gebruik van druif-eigen gistcellen. De vergisting van het druivensap is een lang proces om zo een breed pallet van smaken, complexiteit en structuur te verkrijgen in de wijnen. Opvoeding van de wijnen gebeurt in de gewelfde kelders die gebouwd zijn in het jaar 1701 op het domaine Laurent Perrachon.
De kleur van de wijn is granaat rood. In de geur ervaart u de aroma's van donkere kersen, frambozen en rozenblaadjes, die zich heerlijk ontwikkelen als de wijn zuurstof krijgt. In de mond ervaart u een wijn met een stevige body van rijpe en sappige kersen, perzik en pruimen. Ook herkent u lichte tonen van tabak en specerijen. De tannines en zuren zijn mooi met elkaar in balans en zorgen voor een aangename afdronk. Een serieuze Beaujolais die 8 tot 10 jaar plezier zal geven.
Etiketinformatie
- Land van Herkomst
- Frankrijk
- Druivensoort
- Gamay
- Inhoud
- 75 CL
- Alcoholpercentage
- 13% vol
- Soort wijn
- Rood
Reviews
Schrijf een reviewMooi in balans
Heerlijke Beaujolais Cru met veel rood/zwart fruit en aardse tonen in de neus. Volle soepele fruitige wijn met in de smaak mooi versmolten tannines met bosfruit en tonen van vuursteen. Een lekkere licht prikkelende afdronk. Even een half uurtje voor openen in de koelkast geeft hem een aangename frisheid.